Fotoclub Dongen online……(foto van Marianne Schrijver )

Deze week presenteren we een natuuropname in kleur. De foto kreeg als titel mee “ontluikend”. Nu hoor ik jullie al denken dat deze foto vast van een natuurfreak moet zijn of……..van een vrouwelijk clublid?! Bingo, ja , dit laatste is het geval. De foto is van Marianne Schrijver. Niet dat dames alleen maar natuurfoto’s maken. Integendeel moet ik bekennen, want juist Marianne is van alle markten thuis. Ze schuwt geen enkel onderwerp en trekt er samen met haar man Frans regelmatig op uit om mooie taferelen op de gevoelige plaat vast te leggen.

De foto is van Marianne Schrijver

De foto is gemaakt van een agapantus in knop. Deze prachtige bloem wordt ook wel eens de Afrikaanse lelie genoemd; van oorsprong afkomstig uit Zuid-Amerika, maar hier in ons land een erg populaire tuinplant.

Meestal worden deze bloemen gefotografeerd wanneer ze volop in bloei staan. Terecht natuurlijk, maar ook in een eerder stadium nodigt deze plant tot fotograferen uit. Het moment waarop de bloem zich opent om haar schoonheid te laten zien duurt niet al te lang. Vandaar dat je op tijd je camera in de aanslag moet hebben. Er valt zeer fraai licht op de ontluikende bloem, waardoor het kleurenpalet fris overkomt. De bloem is gefotografeerd tegen een hele vage achtergrond met een mooie kleurschakering, welke nauwelijks aandacht vraagt. Ook de imposante steel van deze agapantus valt op door de belichting, de schaduwwerking en de plaats in het beeld.

Misschien zien we later nog wel eens een foto van Marianne van deze bloem in volle glorie. In ieder geval bedankt voor deze mooie plaat.

Wilt U mee foto’s van onze clubleden zien? Kijk dan eens op onze website: www.fotoclubdongen.nlVoor informatie kunt u terecht bij Henk van RoodeE-mail: henkvanroode@ziggo.nl