Je familie mee naar je werk?! 

Wauw! We mogen hier zelf cupcakes versieren! En daar kun je geschminkt worden! En, mam, mogen we zo dan gaan lasergamen?“ Dit was nog maar een kleine greep uit de activiteiten op de eerste familiedag die het Cambreur College in Dongen organiseerde. De familieleden van de werknemers hadden afgelopen zondag de mogelijkheid de nieuwe school te komen bekijken en actief mee te doen met de meest uiteenlopende workshops. Hier voelde je je meteen thuis!  

Ondanks het typisch Hollandse weer, werd je vrolijk van de muziek en de kleurige ballonnen bij aankomst. Je werd er hartelijk verwelkomd door de directeuren en je kreeg een bandje en een blaadje met het programma van de dag. Wat was er veel te doen! Onder het genot van een hapje en een drankje en hippe muziek, verzorgd door de eigen schoolband, werd er gezellig bijgekletst. Partners en kinderen werden voorgesteld aan collega’s, maar dan ‘moest’ je toch echt weer door, want de kinderen wilden graag op een minifietsje rijden in het circus, een theaterworkshop volgen en kijken naar een voorstelling. Ook ‘moest’ er nog een hip-hop workshop gevolgd worden en daarna kon je je nog even voor de gek laten houden door een goochelaar….pfffff, tijd te kort!  Voor jong en oud was er van alles te beleven en iedereen was even enthousiast. 

Van opmerkingen als “Ik heb hier zelf ook nog op school gezeten, toen was het nog de MMS” tot “Wauw, wat is het nieuwe gebouw prachtig geworden en wat een licht komt er binnen!”  De bijzondere ontmoetingen en gesprekken maakten het tot een (h)echte ‘familiedag’.   Hier voel je je echt meteen thuis.  

Door: Marlies Schellekens

OPEN BRIEF AAN …..

Uitnodiging; TTO-informatieavond

Beste leerling van groep 7 en groep 8,

Het Cambreur College ken je natuurlijk wel en jij hebt vast en zeker al wel eens gehoord van tweetalig onderwijs. Maar wat is dat TTO nu precies? En hoe ziet een les er dan uit? En zou dat iets voor mij zijn?

Voor groep 7:

Kom op 21 oktober met (één van) je ouders naar de prachtige nieuwbouw van het Cambreur College, Mgr. Schaepmanlaan 13 in Dongen . Dan krijg je antwoord op al deze vragen.

Voor groep 8:

Kom op 20 oktober met (één van) je ouders naar de prachtige nieuwbouw van het Cambreur College, Mgr. Schaepmanlaan 13 in Dongen . Dan krijg ook jij antwoord op al deze vragen.

Beide avonden beginnen om 19.00 uur of om 20.30 uur. Inschrijven kan via de website van het Cambreur College

Informatieavonden
Een paar TTO-leerlingen vertellen je over hun ervaringen, je krijgt alvast een echte TTO-les, je ziet kinderen die misschien wel bij jou in de klas komen en aan jouw vader en/of moeder vertellen we graag over de meerwaarde van tweetalig onderwijs en de manier waarop wij de TTO-afdeling ingericht hebben.

Beste ouder(s) / verzorger(s) van groep 7 en groep 8,

In deze fase van nadenken over vervolgonderwijs voor uw kind nodigen we u van harte uit om kennis te maken met tweetalig onderwijs. We bieden dit aan voor de havo- en de vwo-leerling. De kennis van het Engels op dit moment is daarbij niet van belang. Motivatie om deze waardevolle uitdaging aan te gaan wel. Voor uw kind een definitieve keuze maakt is het goed om kennis te nemen van de mogelijkheden die er voor hem/haar zijn.

We zien u graag op 20 of 21 oktober a.s.Koen Verstegen & Bram Thielen, Cindy Schade & Katrien Willemen Cambreur college