En toen kwam het onvermijdelijke bericht: DongenHomespot gaat verdwijnen. Dat is heel jammer. Jarenlang hebben we in Dongen kunnen genieten van het internetplatform. De begeestering van Piet, die eigenlijk alles in zijn eentje deed, was voelbaar op de site. De site was zoals Piet zelf ook wel is: kritisch, principieel en licht chaotisch. Piet wilde nooit iets weten van advertenties. Het zou hem behoorlijk in zijn portemonnee hebben gescheeld als hij dat wel had gedaan. Zeker met het bereik van de site, zou er een goed verdienmodel mogelijk zijn geweest. Piet zag DongenHomespot als een hobby en een hobby mag geld kosten. En hij wilde zeker geen afhankelijkheid creëren. Ook al hebben adverteerders niets in te brengen op de inhoud van de site; alleen al het idee dat hij of zijn lezers mogelijk beïnvloed zouden raken, was al een reden genoeg om dit niet toe te staan. Onafhankelijkheid boven alles. Het siert Piet dat hij hierin zo principieel is. Het is ook tevens zijn valkuil. Door alles zelf te doen en de volledige regie te houden blijkt de site wel kwetsbaar. Opvolging is er niet bij en buiten een enkeling is er niemand die ook maar iets van Piet zou kunnen overnemen. Behalve dan zijn omvangrijk archief, waarbij ik zal trachten de komende maanden dit een definitieve plek te geven. Piet was dagelijks met de krant -zoals hij het noemt- bezig. Inkomende berichten verwerken, de agenda aanpassen, erop uit naar een opening, politieke bijeenkomst of een evenement; er was altijd wat te doen. En dat met veel plezier, ondanks soms ongemakken die met de leeftijd het daglicht lieten zien. Het laatste is uiteraard ook de belangrijkste reden dat Piet stopt. Piet is inmiddels al flink op leeftijd en de werkzaamheden worden steeds meer belastend. In noodgevallen was ik de backup van Piet, maar daar heeft Piet gelukkig nauwelijks gebruik van hoeven te maken. Vervangen zou ik Piet overigens nooit kunnen en het past ook niet bij mij. Een dergelijke dagelijkse toewijding is niet aan mij besteed.

Rinus Krijnen


Ik dank Piet ook dat hij ruim 12 jaar lang mijn columns heeft gepubliceerd. Als je iets te vertellen denkt te hebben is een groot publiek bereiken zeer wenselijk, en dat bood Piet met DongenHomespot.
Piet gaat nu echt met pensioen. Hij heeft ons met zijn krant de afgelopen 15 jaar uitstekend en vooral snel geïnformeerd. Hij noemt zijn krant objectief maar niet kleurloos. En dat was DongenHomespot. Ik zal de krant en vooral Piet gaan missen. Ik wens hem en zijn vrouw Annie nog een lang en gezond leven toe.


Rinus Krijnen
columnist DongenHomespot

Jouw eventuele reactie is pas later zichtbaar